Založ si blog

Hlúposť a arogancia politikov dneška

„Politici sa často začnú správať rozumne až vtedy, keď nemajú inú možnosť.“ – túto myšlienku prednedávnom na adresu novej garnitúry koaličných politikov vyslovil Martin M. Šimečka. Za arogantných hlupákov, národných populistov, nesolidárnych a neznalých  reality označil Mikloša a Sulíka v súvislosti s ich euroskepticizmom, odmietaním pôžičky Grécku. V rozhovore pred takmer tromi týždňami Šimečka ešte taktne pomlčal o iných veciach, napríklad aj o „slabosti“ novej premiérky, či vnímaní politickej strany ako spoločnosti s ručením obmedzeným…

Za tie tri týždne sa ale v „orchestri“ novej koalícii dennodenne ozývajú nové škrípajúce tóny. Kauzy „obyčajných ľudí“, liberálneho domu a kulinárskeho zážitku po lete v tryskáči, „dočasného“ zvyšovania odvodov a daní… stačí si každý deň prečítať noviny. No väčšina občanov na Slovensku má iné problémy ako sa zaoberať týmito kauzami. Nečíta noviny, nevníma politiku ako niečo prospešné. Stratila už ilúzie o politikoch. Aj o týchto „nových“.

Menšina uvažujúcich ľudí už dnes tuší, že s novou garnitúrou nie je čosi v poriadku. Tí aktívnejší si vylievajú také či onaké názory v širokých fórach na internete. Aj v dusnom letnom sparne prevláda na Slovensku znovu „blbá“ nálada. A noví politici, niektorí ešte opití mocou a so zakaleným zrakom po víťazných „žúrkach“, ešte nedovidia tak ďaleko a nízko na svojich už pochybujúcich voličov. Zabudli na volebné sľuby a žijú si svoj „nový“ vládny život na hony vzdialený od reálnych problémov občanov.

My, mlčiaci občania im dávame túto možnosť, aby sa nesprávali rozumne. Vnímame vládu ako nových mocipánov, nie ako služobníkov v náš prospech. Podporujeme rozvoj ich hlúposti a arogancie. Tieto stránky Občianskej rošády preto budú aspoň na tieto veci upozorňovať. Možno to budete považovať za naivné, no raz, možno skôr, možno neskôr, bude musieť vláda na Slovensku menej vládnuť a viac slúžiť.

Posledna vecera

23.01.2011

Liberálny dom

25.08.2010

Inzerát na „Dům ve kterém nechci bydlet“.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 19637x
Priemerná čítanosť článkov: 2182x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy